"Tek yol budur deriz; bilmez miyiz ki bir noktadan geçebilen doğrular kadar yol vardır."

(Thoreau)




Salı, Ekim 09, 2007

Kimyonun maceraları 09/10/2007


Gün batarken parktaki büyük ağaçların her biri yaşlı birer bilgeye dönüşmüşler. Kimyon hiç bir ağacın da hiç bir insan gibi birbirine benzemediğini ilk o zaman farketmiş. Her bir kayın, her bir meşe yılların gövdelerinde bıraktığı izlerle, başka yönlere uzanmış, başka şekiller almış dallarıyla farklı farklıymış. Ama yanından geçtiği her bilge ağaç bir şey fısıldar gibiymiş. Yaşlı kayın "olabiliyorsan duru ol" demiş, "herkesten önce de kendine". Kollarından birini kimyona doğru uzatan ulu kestane "yaşamındaki herşeyde dengeyi gözet" diye tembihlemiş. Bir meşe "her daim uyum içinde olanlarla, doğayla, uyum içinde ol" diye fısıldamış. "Başka?" diye sormuş kimyon yanından geçtiği bir diğer kayının sessiz kalışına şaşarak. "Fazlalık şaşırtır" demiş o, "şimdilik bunlar üzerinde düşün". Kimyon eve dönerken yaşlı bilgelerin üzerinde güzel mi güzel bir ay yükselmekteymiş.

4 yorum:

  1. Gerçekten de fazlalık şaşırtır, sadelik en güzelidir. Hyatın her alanında ve anında böyle olabilseydik ne insanlar ne de DÜnya bu hale gelmezdi. Çok İhtiyacımız olmayan şeyler icat edilmeseydi mesela, hayat daha güzel olmaz mıydı? Sevgiler... İzninle blogunu arkadaş listeme ekliyorum...

    www.lezzetaski.com

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Hande,
    Haklısın, bir de çok faydalı ve önemli icatların gereksiz yere ve gereksiz şekillerde kullanılması var. Boşuna kaynak israfı...
    En azından çoğumuz bu konularda kafa yormaya başladı, bu da iyiye işaret bence...
    Listene eklediğin için teşekkürler :-)

    Selamlar

    YanıtlaSil
  3. Disaridayken dikkatimi cekekn seylerden biridir cogu insan, etrafina bakmaz, yere bakar, yola bakar. Görmezler bile her biri ayri karakter olan agaclari, calilari, bazen cicekleri... Görmeyen insan iletisim de kuramaz cevresiyle. Kimyonu seviyorum!!Görüyor, dinliyor, anliyor :))

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Ayça,
    Teşekkürler, bakmadığımız için görmediğimiz, kaçırdığımız öyle çok şey var ki..."Kimyon" tarafımız hep canlı kalır umarım. İyi bayramlar!

    YanıtlaSil