"Tek yol budur deriz; bilmez miyiz ki bir noktadan geçebilen doğrular kadar yol vardır."

(Thoreau)




Pazartesi, Nisan 16, 2012

En iyisi en basindan almamak.
Ve fakat altin günü oluyor da, bu neden olmasin?


Anahtar sözcük: "Clothing Swap"

6 yorum:

  1. faydaları su götürmez, çok da eğlenceli gözüküyor :) bizim ailede zaten giysiler hep birbirine verilir, özellikle büyüklerden küçüklere.. kuzenlerimin hala giydiğim giysileri vardır. ama bunu izleyince aklıma değiştokuşu arkadaşlar arasında yapmak geldi. hem toplanıp görüşmüş olunur hem de aynı yaşlarda aynı beğenilerle birbirine yakın ölçülerde insanlarla değiştokuş yapılmış olur :)yaşa evren :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz amerikada aileden uzakta yasadigimiz icin burada turk arkadaslar arasinda yapiyoruz bunu. Ben kizimdan kuculenleri arkadasima verdim. benim ikinci bebegim olunca bana geri geldi verdiklerim. Hem kiyafetler, hem de bebek alet edevati icin cok faydali. Daha buyuk kizi olan arkadaslarim da kizima veriyorlar. Oyuncak da ayni sekilde paylasiliyor.
      Yasadigim sehirde kullanilmis satilma isi cok yapiliyor, satamadiysan da hayir kurumuna bagisliyorsun, bagisladigin icin de yilsonunda vergiden dusebiliyorsun. Ama bagislamak yerine tanidiklara vermek, ayni kiyafetin 3-4 nesil giyildigini ilk elden gormek bence daha keyifli. Cocuklar da cok seviyor, kizim ona arkadas ablalardan gelen kiyafetleri sevinerek giyiyor, cocuk icin yeni alinmis ya da baskasindan gelmis farketmiyor.

      Sil
    2. Bahar +1 :) Bu arada tebrik ederim Bahar, ikinci olmus, ne guzel! Saglik, mutluluk...

      Sil
  2. Güzel bir aktiviteye benziyor :)

    YanıtlaSil
  3. benın annemın bır qrup öğretmen arkadaşı "kıtap qünü" yapıyordu mesela. bellı aralıklarla toplanıp zıyaret edılecek kışıye aralarında topladıkları para ıle bır kıtap alıyorlardı altın yerıne. bazen de okunmuş kıtap değıştokuşu yapıyorlardı:)

    YanıtlaSil
  4. Ingiltere'de yabanci hanimlar gununde yapiyorlardi. Yepyeni sadece rengini begenmedigi icin hic giymedigi(hediye gelmis) spor ayakkabilarla, gozune kestirdigi bir etegi degis tokus ettigi icin havalara ucan Avusturyali arkadasimin yuz ifadesi gorulmeye degerdi!

    YanıtlaSil